Ugrás a tartalomhoz
dec. 06. 2012

Meleg meggysör

raeuchermaennchen_weihnachtsmann_21507-gr.jpgEltűnt a tavalyi karácsonyi Delirium Tremens a Vörösmarty térről, ha valaki megtalálja, akkor szóljon! Nem az elszánt alkoholistából lett kevesebb, hanem a karácsonyi kiadású belga sörből.

Azért sikerült Mandulának találnia egy hasonlóan jó cuccot, a meleg meggysört.  Nyár óta ugyanis az a trend, hogy mindig ő találja be a tutit, nem én. Övé a jobb kaja az étteremben, az eltaláltabb pizza, a finomabb gombóc a fagyiválasztékból, és így tovább. Úgy néz ki, hogy egy szörnyet nevelek lassan belőle, pedig még a karácsonyi ajándékáról még szó se esett. Majd esik, ha esemény után leszünk. (Asszociáltok, meg puzzle-öztök, de nem.)

A meleg meggysör sokkal jobb pia, mint ahogy hangzik, higgyétek el. Gyümölcsös, savanykás, tartalmas-zizegős, és semmi baj nincs azzal, hogy meleg. Sőt. A málnapálinkás puncsnál sokkal jobb és ráadásul még egy kicsivel kevésbé irreálisan drágább, mint a puncs, meg úgy egyáltalán minden a Vörösmarty téren. Az ultramagyar hiperkézművességet, meg a  trendi sparherdet, a fatüzelést kurvára meg kell fizetni, az a helyzet. Én ezeket amúgy kajálom, jó a szittyaburger, a hundog, grillapon sütött lángostészta - alias lepény -, de fenntartom magamnak a szemöldökfelhúzás jogát, amiért teljes árú mozijegy árfolyamon megy a fél óra lökdösődés iparművészfalván.

laden5-4.jpg


Szombaton viszont elutazunk a barátnőm keresztapjához Szászországba, és nem kell attól szenvednem, hogy forintba sokalljam a forraltborozást, mert megtehetem a karácsony szülőföldjén, kézzel készített fakütyük seregétől körbevéve, kurva nagy hóban, euróért. Tolom majd a wurstot meg a langoscht és mindenről be fogok nektek számolni, hogy mindenki rohan majd élőfenyőt vásárolni, mert nem lesz itt semmi auchanműfenyő, azt garantálom!  Baltát minden konyhakerti haszonnövény alá! Tannenbaum über alles das einzig Wahre jawohl!

süti beállítások módosítása