Ugrás a tartalomhoz
júl. 25. 2012

Kertek

Akkor látom, hogy van értelme ennek a fogyókúrának nevezett vég nélküli szenvedésnek, amikor a Kertemben bedobált 990 forintos méretű balkán burger és három Hoegaarden utáni másnaposság csillapítására szerényen elmajszolgatott négysajtos-rukkolás pizza után is csak 82,9-re megy fel a mérleg.

IMG_20120723_215248.jpgA Kertem tényleg jó hely, az Ankert amúgy meg nem, ami megint csak nem árul el mást, minthogy egy jó helyhez még mindig nem kell több, mint  tizenkét darab színes égő, és a vidámparkból lenyúlt, 50 év múltán is vattacukortól, Márkától és Kőbányaitól ragadó asztalok és székek. Nem kell megkeresni a legromabb romot, elég három buzi nagy fa. Ha esetleg nagyon tutira akarunk menni, akkor a biztonság kedvéért a férfivécébe egy karnis. Más tuti nem kell.

Hogy az Ankert egy tartalom nélküli, felfújt, erőltetett hely, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy az egyébként  megbocsáthatatlanul túl sok magánhangzót tartalmazó Hoegaarden majd egy százassal olcsóbb a Kertemben. (Semmi értelmét nem látom annak, hogy amit a szlávok scrabble közben az asztalon hagynak, azt beneluxék összeszedik. Én biztos nem dolgoznék utánuk, tessék megtanulni rendes nyelvet használni, nem lehet mindig a környezettudatosabb államokra számítani!!)

Egyébként nagyon bátor dolog ilyen nevű sört csapra verni - ez mindenképpen pozitívuma a pesti nyárnak -  mert én már a másodiknál rendelésnél elbuktam a a nyelvtörőt, hiába, az ezrelékek legkisebb megmozdulására lehull a világprolgár-máz és elősejlik, hogy csak egy mezőségi, magyar paraszt vagyok, és csak tévedésből iszom móri ezerjó helyett bármi mást. Hóóógárdent kérek!

Csak végre ezt a homokot, meg porszőnyeget kellene elfelejteniük a vendéglátósoknak, mert az oké, hogy nagyon laza úgy csinálni, mintha strandon meresztenénk, de a szandálba, papucsba izzadt talp egy sztahanovista bányász hatékonyságával  gyűjt be háromnegyed Szahara mennyiségű homokszemet, és az onnantól ott csikorog, szúr, azaz bassza a lábat, amíg hazafelé bele nem törli az ember a  talpát vagy a farmerjába, vagy a fűbe. A farmer hatékonyabb, nagyobb a súrlódása mint a kutyaszarnak. Ha szerencséje van, akkor szakadó esőben tér haza, és az kimossa - otthon már úgysem fogja meg. Mosni.


süti beállítások módosítása