Ugrás a tartalomhoz
ápr. 25. 2012

Tok. Észre, telefonra

Az emberi elme szegénységi bizonyítványának egyik legkiválóbb példája az eső után köpönyeg elnevezésű élethelyzet. Tokot venni törés után a legnagyobb baromság a világon, és külön nagy szomorúság, hogy ugyanakkor mégiscsak szükséges.

A tok, mint olyan, az egész telefonesztétika, az ergonómiai fejlesztések, a dollármilliókba kerülő designháború megcsúfolása, egyben egy nagy, csúnya, otromba intő jel a mérnököknek, miszerint ez így távolról sem az igazi. A világ leggazdagabb, legmenőbb cégei nem bírnak olyan produktumot letenni az asztalra, ami külső segítség nélkül egyben tud maradni a földi környezetben, emberközeli felhasználás során. Ha meg direkt csinálják, akkor rohadjanak meg.

Vegyük az iphone-t, mint designikont. Attól, hogy nem az én világom, tetszik, mert látom, hogy szép, érzem mögötte a koncepciót, látom, hogy letisztult, hogy olyan egységes formában hozza a funkcionalitást és a külalakot, amit a szó nemes értelmében hívhatunk designnak (csak nem egészen az övékének, hanem a Braunéknak). És erre mit csinál a nép? Pontosan azt, amit anyám tett az új(ra kárpitozott) rekaméval: takarót tesz rá.

Ez körülbelül olyan, mint egy BMW hatos kupét kivágott ponyvával vezetni.

A Samsungék vért izzadva összehozták, hogy a két processzor, a többi cucc, a 4.3 colos kijelző ellenére csupán 8,5 mm széles és 116 g tömegű legyen a Galaxy S2. Kecsesen, elegánsan odatették a világnak, hogy látjátok, ezt így is lehet. És én most éppen olyan tokot készülök venni, amitől úgy fog kinézni ez  mérnöki félbravúr, mint egy kommandós bombaszakértő bevetéskor, mert már így is 45000 forintomba fájt a szépség. Most már leszarom a szépséget.

 

 

Mandula nyaggatására már eddig is volt rajta tok, igazából hátlap, kettő is. Marhaság, hiszen pont a képernyőt védték a legkevésbé, de mindegy is, mert egy hónapnál tovább egyik sem bírta, pedig a másodikat már Samsung boltban vettem, pont ott, ahol múlt héten megjavították.

Aztán hozzájutottam egy bőrtokhoz is, amit szívemből utáltam, ráadásul pont akkor nem védte a telefont, amikor kellett volna: használat közben. A bőrtokból ki kell venni a készüléket, akkor pedig ugyanolyan meztelen, mint amikor megvette az ember, nem védi semmi.

Tokot nézek. 12000 forintért. Ez a legnagyobb hülyeség, mert így már összeadódnak az összegek, ahelyett, hogy akár meg sem kellett volna ezt a posztot írnom. De így ez 57000 forint, ha tényleg ráütök a "buy" gombra.

A "buy" gombról pedig annyit, hogy mi az pöcsömért nem lehet normális, világszínvonalú tokokat kapni Magyarországon, ha már a telefonpiaccal ennyire tartjuk a lépést?

 

süti beállítások módosítása