Ugrás a tartalomhoz
okt. 26. 2012

A N T I K A N T I (N)

Ez lenne a bolt neve, amit soha nem fogok megnyitni. Azért ez lenne a neve, mert ez jó név, és mert ahol dolgozom az egy elég nagy irodaház, tulajdonképpen egy teljes tömb, négy utcafronttal, amelyek közül kettő szintén további irodaházakra néz. Mindezek között van egy beékelt ház, valószínűleg nem túl jó tárgyalási képességű szerencsétlenekkel teletömve, mert szerintem elég jó áron kivásárolták volna a seggük alól az amúgy nem túl értékes négyzetmétereket.


Ennek a háznak van az aljában egy bolthelyiség. Biztos már becsukták párszor, de élelmiszert még senki nem árult benne az is ziher, mert az nem létezik, hogy itt tönkrement volna. Ennek a kb. egy-két ezres létszámú, félretáplált irodistának van kb. három kantinja, meg sok tupperwarés és curveres doboza, ennyi. Egy kisbolt nincs a környéken. Illetve van, de mindegyik pont a kényelmesen kiugrom határon kívül. De én amúgy is valami kurva jó kávét adnék, hogy meglegyen a fő ürügy. Az irodisták a kávénál jobban csak az iroda elhagyását szeretik, nálam mind a kettő egyszerre meglenne. Aztán lenne nálam alma, banán, a szokásos szénhidráthulladékok (csoki, TUC, chips), de lennének nálam kurva jó szendvicsek mérsékelten kurva drágán, Fornetti, vagy valami klón. Aztán jönnének megint az egészségesek, pl. a  Cserpes joghurt. Az tuti lenne.

Valami nem tipikus, lelombozó kisbolt külső kellene neki, valami fantáziát kellene belevinni, amit ugyanúgy két fúrásból meg lehet oldani.

Biztos nektek is van ilyen, amikor megszáll benneteket az ihlet, hogy mit kellene vállalkozni.

Nekem a legutóbbi másik a telefonkölcsönző volt. Tipikus geek bolt lenne, hogy ne csak az időnként besikító drót végén lehessen öt percben nyomkodni a kütyüt a médiában meg a speedshopban, hanem, mit tudom én, el lehessen zálog meg alapos túlbiztosítás ellenében vinni egy délelőttre otthon rejszolni, hogy tényleg kiderüljön, hogy kell-e a cucc, vagy pont elég volt belőle ennyi és megnyugodott a nagy akarás, vagy jézusisten ezt soha, mert mennyi szar van már benne. És minden telefonból lenne öt-hat és mondjuk biztos soha nem jönne vissza a pénz és öt percen belül tönkremennék bele, szóval kellene még valami ütős ötlet. Például mindenki büntetlenül  öt golyót küldhetne a kinderreklámos csávó élethű másába, ami pont úgy viselkedne, mint egy emberi test.

Nem jó,  geekok csak hálóban gyilkolnak. De a telefonkipróbálás jó kezdet, de valami hasonló kockát kellene felfűzni rá. De lehet, hogy a telefongyártók egy idő után maguk küldenék a készüléket, mert annyira jó ötlet lenne!!!

süti beállítások módosítása